Ons bezoek adres
Ter Steeghe Ring 47, Zwijndrecht
Openingstijden
Ma - Vr 07:00 - 18:00

Veel mensen weten eigenlijk niet wat een podoloog precies doet. Een podoloog is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van steunzolen en ortheses.

Een goede steunzool wordt gemaakt aan de hand van een nauwkeurige 2d\3d meting en of loopanalyse, hiervoor is goede kennis van de anatomie nodig en goed inzicht in de biomechanica van gewrichten.

Richard Schouwenburg heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring als fysiotherapeut en personal trainer. Hij heeft in 2004 de opleiding  van Podologie voor Fysiotherapeuten afgerond. Zijn kracht zit hem dus in de combinaties van deze verschillende disciplines met de daarbij opgedane werkervaring.

Wanneer heb je een indicatie voor het aanmeten van steunzolen?

Bij voetafwijkingen zoals plat- of holvoeten. Bij scheefstand van de lage rug t.g.v. een beenlengte verschil. Bij rug -, nek-,en/of schouderklachten. Bij gewrichtsklachten door sporten zoals hardlopen, overbelastings/vermoeidheids-klachten door staand of lopend beroep.

Steunzolen en podologie

Steunzolen en podologie

Wanneer heeft iemand steunzolen of correctiezolen nodig?
Steunzolen of correctiezolen worden veelal aangemeten op advies of verwijzing van uw huisarts, orthopeed, fysiotherapeut of sportarts omdat u bepaalde klachten of een bepaalde aandoening heeft. Ook kunt u zelf initiatief nemen om steunzolen te laten aanmeten.

Indicaties
Indicaties voor het dragen van steunzolen of correctiezolen zijn bijvoorbeeld:

 • Voetafwijkingen zoals bijvoorbeeld platvoeten of holvoeten
 • Eeltvorming, eeltpitten / likdoorns
 • Voetproblemen na bijvoorbeeld een ongeval
 • Scheefstand t.g.v. een beenlengteverschil of een foutieve voetstand
 • Spierspanningen
 • Spanningsverschillen
 • (Sport) blessures
 • Rug- nek- en/of schouderklachten
 • Lies- en heupklachten
 • Knieklachten
 • Reumatische aandoeningen
 • Diabetes
Bel ons direct voor een afspraak

Gevolg
Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarvoor steunzolen of correctiezolen kunnen worden geadviseerd. In ieder geval strekt het werkingsgebied van correctiezolen verder dan alleen de voet. Dit is een logisch gevolg: uw voeten staan aan de basis van uw skelet en worden een groot deel van de dag zwaar belast.

Uw voet bestaat doorgaans uit 26 verschillende botten die bijeengehouden worden door een complex stelsel van banden, pezen en spieren. Wordt de balans in de voetstand om wat voor reden dan ook verstoord, dan zal dit effect hebben op de rest van het lichaam waardoor een groot aantal klachten kan ontstaan.

Behandeling
U krijgt een persoonlijk, kundig en objectief advies over de te volgen behandeling. Ook krijgt u uitgebreide begeleiding en informatie over schoeisel. In enkele gevallen is het dragen van foutief schoeisel de oorzaak voor de ontstane problemen.

Het aanmeten van steunzolen gaat op afspraak.

Bel of mail ons om een afspraak bij Richard te maken

De kosten van een paar steunzolen inclusief aanmeten en afleveren bedraagt voor het jaar 2024, € 242,00 incl. btw

Bel ons direct voor een afspraak